מחלת חניכיים מתקדמת (פריודונטיטיס) היא מחלה דלקתית חמורה שפוגעת ברקמות התומכות בשיניים, (חניכיים ועצם) ועלולה להוביל לאובדן שיניים במקרים חמורים. כשהמחלה מגיעה למצב שבו לא ניתן להציל את השיניים, נדרשת עקירה. לאחר עקירת השן, ישנם פתרונות שונים לשיקום הפה ולהחזרת תפקודו המלא, כאשר שתלים דנטליים וגשרים קבועים הם מהאפשרויות הנפוצות. במאמר זה נתמקד בתהליך עקירת שן במקרים של מחלת חניכיים מתקדמת, ונבחן את האפשרויות לשיקום הפה לאחר העקירה.
עקירת שן בעקבות מחלת חניכיים מתקדמת
מחלת חניכיים מתקדמת גורמת להידרדרות חמורה של רקמות החניכיים והעצם התומכת בשיניים. כאשר רקמות אלו נפגעות בצורה משמעותית, השיניים מתחילות לאבד יציבות ולזוז ממקומן. במצבים כאלה, כשהשיניים מתנדנדות ואין אפשרות לשקם אותן באמצעות טיפולים סטנדרטיים, נדרש לעיתים לבצע עקירת שיניים.
תהליך ההכנה לעקירה
לפני ביצוע עקירה, רופא השיניים מבצע אבחון יסודי בעזרת צילומי רנטגן ובדיקות פיזיות כדי להבין את חומרת מחלת החניכיים והנזק שנגרם לשיניים ולעצם התומכת. במקרים מסוימים, יהיה צורך לבצע עקירה כירורגית, בעיקר אם השן כלואה בתוך העצם או שהנזק לחניכיים חמור במיוחד.
הכנה מוקדמת לעקירה עשויה לכלול טיפולים אנטי-דלקתיים לניקוי החניכיים ולהפחתת הדלקת, כדי למנוע סיבוכים במהלך ואחרי העקירה.
אפשרויות לשיקום הפה לאחר עקירה
לאחר העקירה, יש צורך לשקם את הפה כדי להחזיר לו את התפקוד והאסתטיקה המלאים. בין הפתרונות הנפוצים ביותר ניתן למצוא את השתלים הדנטליים כתמיכה לכתרים וגשרים קבועים.
שתלים דנטליים
שתלים דנטליים הם אחד מהפתרונות המובילים והמתקדמים לשיקום הפה לאחר עקירה. שתל דנטלי הוא בורג קטן העשוי מטיטניום שמוחדר לתוך עצם הלסת כדי להחליף את שורש השן החסרה. לאחר שהשתל נקלט בעצם, ניתן להתקין עליו כתר המדמה שן טבעית מבחינת מראה ותפקוד.
השתלים הדנטליים מציעים יציבות גבוהה מאוד, מראה טבעי, ותפקוד מצוין לאורך זמן. בנוסף, השתלים מסייעים לשמירה על עצם הלסת ומונעים המשך איבוד עצם – בעיה נפוצה במקרים של אובדן שיניים ללא שיקום מתאים.
תותבות קבועות על גבי שתלים
במקרים בהם יש אובדן שיניים מרובה, ניתן להשתמש בתותבות קבועות – גשרים- המותקנים על גבי שתלים דנטליים. תותבות קבועות מציעות פתרון יציב ומאפשרות תפקוד מלא של הפה בדומה לשיניים טבעיות, אך הן נתמכות על גבי שתלים שמקבעים אותן למקומן.
תותבות קבועות מתאימות במיוחד למטופלים שאיבדו מספר רב של שיניים אך עדיין רוצים ליהנות מפתרון אסתטי ועמיד. השילוב בין השתלים לתותבות הקבועות מציע נוחות גבוהה ושיפור בתפקוד הלעיסה והדיבור בהשוואה לתותבות נשלפות.
תהליך ההחלמה והמעקב
לאחר עקירה והשתלת שתלים דנטליים, תהליך ההחלמה חשוב מאוד להצלחת הטיפול. יש להקפיד על מנוחה ולהימנע מאכילה של מזון קשה או חם בימים הראשונים שלאחר ההליך. מומלץ להשתמש בקרח להקלה על הנפיחות ביום יומיים הראשונים וליטול תרופות לשיכוך כאבים לפי הצורך.
במהלך תקופת ההחלמה, על המטופל להגיע לביקורות תקופתיות אצל רופא השיניים כדי לוודא שהשתל נקלט בצורה תקינה בעצם ושאין סימנים לזיהום. המעקב לאחר ההשתלה חשוב במיוחד למניעת סיבוכים ולשמירה על בריאות הפה והשתלים.
שיקום הפה במרפאת פרופ' מיזיריצקי
במרפאת המומחים של פרופסור איתן מיזיריצקי, מומחה לשיקום הפה עם יותר מ-30 שנות ניסיון ומוניטין בינלאומי, מבוצעות עקירות כירורגיות כמעט בכל רמת מורכבות. פרופ' מיזיריצקי מתמחה בשיקום הפה לאחר עקירות בעזרת שתלים דנטליים ותותבות קבועות, המותאמות אישית לכל מטופל על סמך אבחון מקצועי ומעמיק.
במרפאה הממוקמת בצפון תל אביב, המטופלים נהנים מתהליך שיקום יסודי הכולל טיפולים בטכנולוגיות מתקדמות המבטיחים תוצאות אסתטיות ותפקודיות הנשמרות לאורך שנים רבות ומיחס חם ועוטף של הצוות כולו.
סיכום
עקירת שן בעקבות מחלת חניכיים מתקדמת היא לעיתים הכרחית לשמירה על בריאות הפה, אך חשוב להחזיר את תפקוד הפה והאסתטיקה בעזרת פתרונות לשיקום כמו שתלים דנטליים ותותבות קבועות. שיקום נכון של הפה מחזיר למטופל את היכולת לאכול, לדבר וליהנות מחיוך טבעי, תוך שמירה על בריאות העצם והחניכיים לאורך זמן.
למידע נוסף לגבי עקירת שן, צרו עמנו קשר באתר או התקשרו לטלפון 03-6449139 ונשמח לעמוד לשירותכם.