מה ההבדל בין שתל שן בודדת לשיקום פה מלא? מדריך מלא למטופלים דילוג לתוכן
לקביעת תור
לייעוץ
עוד היום
להתייעצות
בוואטסאפ
כפתור ווטסאפ
כפתור ווטסאפ
מלא/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם

    ראשי  /  מידע מקצועי  /  מה ההבדל בין שתל שן בודדת לשיקום פה מלא? מדריך מלא

    מה ההבדל בין שתל שן בודדת לשיקום פה מלא? מדריך מלא

    כאשר אדם מאבד שן אחת או מספר שיניים, אחת ההחלטות החשובות שהוא צריך לקבל היא איזו שיטת שיקום הכי מתאימה למצבו. במקרים רבים מוצעות שתי אפשרויות עיקריות: שתל שן בודדת כשחסרה שן אחת או שיקום פה מלא באמצעות שתלים דנטליים כשחסרות כל השיניים או שאלה שקיימות מיועדות לעקירה. כל אחת מהשיטות משרתת צורך שונה, דורשת תהליך אחר, ומתאימה למטופלים עם תנאים רפואיים ופיזיולוגיים שונים. המדריך הבא נועד להסביר באופן ברור ופשוט מתי נדרשת השתלת שן בודדת ומתי נדרש שיקום פה מלא בעזרת שתלים – כך שתוכלו להבין, להשוות, ולהחליט בצורה נכונה ואחראית.

    מה זה שתל שן בודדת?

    שתל שן בודדת הוא פתרון עבור מי שחסרה לו שן אחת או שתיים, ולא מעוניין או לא יכול להסתמך על גשרים קןנונציונלים על גבי שיניים סמוכות או על תותבות נשלפות. מדובר בתהליך שבו מוכנס בורג טיטניום לעצם הלסת במקום השורש של השן החסרה. עליו מורכב בהמשך מבנה ולאחר מכן כתר קבוע – כך שנוצרת תחושה של שן טבעית מבחינת מראה, תפקוד ונוחות.

    היתרון הגדול של השתלת שיניים מסוג זה הוא השימור של השיניים הסמוכות. בניגוד לגשרים, אין צורך לשייף שיניים בריאות, והשתל שומר על צפיפות העצם בלסת באזור ההשתלה. שיעור ההצלחה עומד על כ־95% לפי האגודה האמריקאית להשתלות שיניים, במיוחד כשמדובר במטופלים עם בריאות פה טובה, עצם לסת תקינה והיגיינה אורלית סבירה.

    מה זה שיקום פה מלא?

    שיקום לסת שלמה או שיקום פה מלא הם תהליכים שמטרתם לשחזר את כל השיניים בלסת אחת או בשתי הלסתות, לעיתים לאחר אובדן כולל של שיניים או במקרים של שיניים הרוסות או כשיש מחלת חניכיים קשה והשיניים אינן ניתנות להצלה. מדובר בתהליך מתקדם הכולל שילוב של מספר שתלים דנטליים שעליהם נבנה גשר קבוע או תותבת מוברגת. שיטה נפוצה כיום היא "All-on-4" – ארבעה שתלים בלסת אחת שעליהם מוברג גשר שלם או טוב יותר – "All-on-6".

    ההליך הזה מצריך תכנון הנדסי מדויק, שמבוצע על ידי המומחה לשיקום הפה, לעיתים ניתוח השתלת עצם או הרמת רצפת הסינוס, וכולל שלבים כירורגיים ושיקומיים. אך עבור מטופלים רבים מדובר בהזדמנות לשיקום תפקוד לעיסה תקין, אסתטיקה גבוהה וביטחון עצמי – בעיקר לאחר שנים של תותבות נשלפות או שיניים מתנדנדות.

    היגיינת פה ואורח חיים: שתלים מצריכים הקפדה על ניקיון, ביקורות ומעקב. שיקום מלא מצריך שיתוף פעולה מלא מצד המטופל.

    שאלות ותשובות (FAQ)

    האם ניתן לעבור שיקום פה מלא גם אם יש לי מחלת חניכיים?
    כן, אך רק לאחר טיפול מקדים יסודי והשגת שליטה על מחלת החניכיים. שתלים דנטליים לא יצליחו בסביבה נגועה ודלקתית. טיפול חניכיים, ניקוי עמוק והערכת מצב העצם הם שלבים מקדימים קריטיים.

    מה קורה אם אין לי מספיק עצם בלסת?
    במקרה כזה ניתן לשלב השתלת עצם, או לבחור בטכניקות כמו שתלים בזאליים, שתלים קצרים או מערכת All-on-4 שמחלקת את העומס על אזורי עצם צפופים יותר תוך הטיית חלק מהשתלים. תכנון מראש עם סריקת CT חשוב מאוד כאן.

    כמה זמן לוקח השיקום?
    השתלת שן בודדת יכולה להימשך בין שלושה לשישה חודשים – תלוי בזמן ההחלמה והחיבור של השתל לעצם. בשיקום פה מלא מדובר לעיתים בפרוצדורה מיידית (העמסה מיידית) לקבלת גשר/ים זמניים, אך תהליך ההחלמה, ההתאמה, הבדיקות, והמעקב נמשך לרוב מספר חודשים עד לקבלת הגשרים הקבועים.

    מה שיעור ההצלחה של השתלים לאורך זמן?
    לפי מחקרים עדכניים, שתלים דנטליים מחזיקים מעמד בממוצע בין 15 ל־25 שנים, תלוי בתחזוקה, עישון, מצב בריאות כללי ועוד. בקרב מטופלים שמקפידים על תחזוקה שוטפת – ההצלחה גבוהה במיוחד.

    האם שיקום מלא נראה טבעי?
    כן, אם מבוצע נכון ורצוי שיבוצע על ידי מומחה לשיקום הפה. מומחה לשיקום פה מיומן יבחר צבע, צורה וקשת שמתאימים למבנה הפנים והלסת של המטופל. כיום, בזכות טכנולוגיות כמו סריקות דיגיטליות והדמיות תלת־מימד, האסתטיקה, הדיוק והתפקוד השתפרו באופן דרמטי.

    למה חשוב להבין את ההבדלים?

    כשמדובר בשיניים – לא מדובר רק באסתטיקה. תפקוד לעיסה תקין, הגייה, איכות חיים, ואפילו עיכול תקין – כל אלו תלויים בבריאות הפה. הבנה של ההבדלים בין סוגי טיפולים שונים בעזרת שתלים עוזרת למטופלים לקבל החלטות מבוססות, לא להסתנוור מהצעות זולות או מהירות, ולוודא שהם מקבלים את הפתרון המתאים ביותר למצבם האישי.

    ההמלצה הברורה: לא מקבלים החלטה בלי אבחון מקצועי על ידי מומחה לשיקום הפה, סריקה תלת־ממדית דיגיטלית ודיון פתוח עם מומחה לשיקום פה מנוסה. לכל פה – יש את הפתרון שמתאים לו  במרפאת פרופ' איתן מיזיריצקי.

    פרופ' איתן מיזיריצקי

    פרופ' איתן מיזיריצקי

    פרופסור חבר בבית הספר לרפואת שיניים, אוניברסיטת תל אביב
    יושב ראש לשעבר, האיגוד הישראלי לשיקום הפה
    חבר הנהלת האיגוד האירופאי לשיקום פה
    חבר הנהלת האיגוד הבינלאומי לרפואת שיניים דיגיטלית
    מרצה בארץ ובעולם בתחומי שיקום, שתלים דנטליים ורפואת שיניים דיגיטלית
    פרסם מעל מאה מחקרים מדעיים בעיתונות המקצועית הבינלאומית

    מלאו את הפרטים מטה ונחזור אליכם בהקדם

      • מומחי רפואת השיניים המובילים
      • הציוד המקיף והמתקדם בישראל
      • 25 שנות נסיון בהשתלת שיניים
      • תכנית טיפולים בהתאמה אישית
      החזירו לעצמכם את החיוך!