בכל פעם שמתגלה חור גדול בשן, הסיכויים של העצב שבתוך השן להזדהם הם גבוהים. במקרים כאלה רופא השיניים בדרך כלל ממלא את החלל העמוק במילוי סידן הידרוקסיד ובוחן שוב את השן לאחר כשלושה שבועות. אם אין כאב, אפשר לעשות סתימת שן. אבל, אם השן כואבת יש צורך לבצע טיפול שורש.
טיפול שורש יכול לחסוך הרבה כאב ולהציל את השן מפני עקירה. אבל, מה בנוגע לטיפול שורש בזמן ההיריון?
אחת הדאגות הנפוצות, שמאפיינות נשים בהיריון שסובלות מזיהום בפה שמצריך טיפול שורש, הוא תופעות הלוואי של צילומי הרנטגן והחומרים הכימיים אליהם ייחשפו במהלך הטיפול.
צילומי רנטגן
במקרה של כאבים בשן יש צורך לערוך סדרה של צילומי רנטגן על מנת להעריך את המבנה הפנימי של השן. צילום הרנטגן ייתן לרופא השיניים מושג על מידת הזיהום בפה והיכן בדיוק יהיה עליו לקדוח. זהו שלב חשוב בתהליך הבדיקה ואי אפשר לדלג עליו. אלא שנשים בהיריון נוטות לדאוג וחוששות שצילומי הרנטגן ייפגעו בעובר.
רוב הפחדים האלה אינם מבוססים. קודם כל, צילומי הרנטגן מכוונים רק כלפי הפה ולא הבטן. שנית, רוב רופאי השיניים מספקים לנשים בהיריון אפוד עופרת נוסף כדי להעניק להן שקט נפשי. במציאות, גם האפוד היחיד מספיק כדי לעצור את האחוז הגבוה של קרני הרנטגן. הכפלת הכיסוי תספק רק נוחות, שכן למעשה הן כבר מוגנות על ידי האפוד הראשון.
כימיקלים
דאגה נוספת שמאפיינת נשים בהיריון קשורה לכימיקלים שמשמשים לתהליך טיפול השורש עצמו.
החומר הכימי הראשון הוא חומר ההרדמה המקומית. נשים חוששות שההרדמה תשפיע לרעה על התפתחות העובר שלהן.
למען האמת, רוב הזריקות הן מקומיות ורופא השיניים שלך יוכל להציע לך להפחית את כמות החומר במחיר של הגברת הכאב במהלך הטיפול. בכל מקרה, הרדמה לא אמורה להזיק לעובר.
מי השטיפה שניתנים במהלך טיפול השורש כוללים בדרך כלל אחוז נמוך של נתרן הידרוכלוריד או אקונומיקה. גם אם תבלעי כמות קטנה מהחומר, שאר 95 האחוזים של התמיסה הם רק מים. כמות הנתרן ההידרוכלוריד שאולי בלעת לא מסוכנת באופן משמעותי ולא חזקה מספיק כדי להזיק לעובר שלך.
החומר הכימי הנוסף שבו משתמשים בעת טיפול שורש הוא חומר המילוי. לרוב החומרים יש ריח מוזר כשמיישמים אותם בפה והטעם שלהם ממש גרוע. עם זאת, הם אינם מהווים סכנה לעובר שטרם נולד.
אם את נוטה להיכנס ללחץ כשאת צריכה לעבור טיפול שיניים או טיפול שורש, ייתכן ותהיה לכך השפעה כלשהי על הילד שלך.
למרות כל האמור לעיל, יש רופאים שטוענים שאם האישה ההרה יכולה לשאת את כאב השיניים עד לאחר הלידה, אז עדיף להמתין.
בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם רופא השיניים שלך לגבי כמה זמן את יכולה להמתין עם טיפול השורש. טיפול שורש והיריון יכולים ללכת יחדיו בהצלחה בתנאים מסוימים. לכן, אם את יכולה לחכות עד סוף ההיריון, עדיף שתמתיני.
לפרטים וקביעת תור במרפאת המומחים של פרופ' מיזיריצקי צרו קשר באתר או התקשרו לטלפון 03-6449139 ונשמח לעמוד לרשותכם.