אנו עדים ליותר דלקת חניכיים בהריון לעומת מצב רגיל. כאבי חניכיים בהריון וגם רגישות חניכיים בהריון אלו תופעות די נפוצות.
נתחיל בעובדה: היריון אינו גורם למחלת חניכיים. יחד עם זאת, היריון עלול לגרום להחמרה של מחלת חניכיים במידה וזו קיימת מלכתחילה. בזמן ההיריון משתחררים בגוף האישה הורמונים הגורמים, בין היתר, תגובה דלקתית מוגזמת של החניכיים לחומרים הנמצאים ברובד הדנטלי.
נוסף על זאת, בזמן ההיריון מתחוללים שינויים במערכת החיסונית ובמערכת הדם עם עלייה יחסית של החיידקים אנארוביים. שינויים אלה גורמים לתסמינים בצורת נפיחות, אדמומיות ודימום בחניכיים המקיפות את השיניים.
כיצד נלחמים בתופעת דלקת חניכיים בהריון?
חשוב להדגיש כי הרובד הדנטלי הוא זה הגורם למחלות חניכיים ועל כן, בזמן ההיריון, נודעת חשיבות מכרעת לשמירה על היגיינת הפה. שמירה קפדנית תסייע בהקלת התסמינים ואף תמנע את התופעה.
חשוב לדעת כי מחקרים אחרונים הראו, ככל הנראה, קשר בין מחלות חניכיים כרוניות ללידה מוקדמת ולמשקל ילודה נמוך. המחקרים מראים כי הסיכוי ללידה מוקדמת אצל נשים עם מחלות חניכיים גבוה פי 4.5 עד פי 7 מאשר אצל נשים ללא מחלת חניכיים.
בעקבות מחקרים אלה ואחרים נשים בהיריון צריכות להיות מודעות לחשיבות השמירה על בריאות החניכיים, בדיוק כמו כל מערכת אחרת בגוף, ומומלץ דווקא בתקופה זו לנסות ולמנוע התפתחות של מחלות חניכיים, זאת על ידי היגיינה אורלית מוקפדת ומתוכננת היטב.
למידע נוסף על דלקת חניכיים בהריון וקביעת תור – צרו עמנו קשר >>