בריאות השיניים של מבוגרים | פרופ' איתן מיזיריצקי
לקביעת תור
לייעוץ
עוד היום
להתייעצות
בוואטסאפ
כפתור ווטסאפ
כפתור ווטסאפ
מלא/י פרטייך ונחזור אליך בהקדם

    ראשי  /  מידע מקצועי  /  כל השאלות והתשובות על בריאות השיניים של בני שישים ומעלה

    כל השאלות והתשובות על בריאות השיניים של בני שישים ומעלה

    עד לפני כמה עשרות שנים, ההנחה הרווחת היתה שככל שאנו מתבגרים, כך תעלה הסבירות שנאבד את השיניים הטבעיות שלנו. אבל כמובן שהיום, עם כל השיטות המתקדמות, המצב הוא שונה.

    בריאות הפה והשיניים עוזרת להיראות טוב, לאכול מזון טעים ומזין, לדבר בצורה ברורה ובביטחון. פה בריא הוא חיוני לאיכות חיים טובה.
    הפה שלך הוא השער לגוף שלך. לכן, שמירה על הרגלים טובים של בריאות הפה חשובה לא רק בגלל שהיא מונעת מחיידקי פה לא בריאים להזיק לשיניים ולחניכיים, אלא בגלל שהיא קשורה גם למצבים רפואיים רציניים כמו שבץ, מחלות לב, סוכרת ומחלות אחרות שנפוצות בקרב האוכלוסייה המבוגרת.

    כדי לבדוק עד כמה אתם מעודכנים בעובדות שנוגעות לבריאות הפה, אתם מוזמנים להתייחס להנחות הבאות ולגלות אם מדובר בעובדות או בסתם סיפורים:

    1. כל אחד יזדקק לשיניים תותבות

    התשובה: לא נכון!

    היום, קרוב ל-75% מהאנשים מעל גיל 65 מצליחים לשמור על כל, או כמעט כל, השיניים שלהם. המדענים מייחסים זאת לשיפור אמצעי המניעה כמו הפלרת המים וצחצוח יומי עם משחת שיניים שמכילה פלואוריד. בנוסף, ההתקדמות בתחום טיפולי השיניים אפשרה לרופאי השיניים להציל שיניים שבעבר נחשבו לאבודות. צחצוח יומי, שימוש בחוט דנטלי וביקורים סדירים במרפאת השיניים יאפשרו גם לכם לשמור על השיניים שלכם לאורך כל החיים.

    2. לא חשוב אם אקבל סידן ממזון או מתוסף מזון – ממילא הכול אותו דבר

    התשובה: לא נכון!

    הסידן חשוב במיוחד ככל שאנחנו מזדקנים, כדי למנוע איבוד של מסת העצם או אוסטאופורוזיס. אוסטאופורוזיס יכול להתרחש גם בעצם הלסת וכשזה קורה המצב יכול להוביל להתרופפות השיניים או לנשירתן. מחקר שנערך לאחרונה מצא שאנשים שקיבלו סידן כמעט אך ורק מתוספי מזון, היו בסיכון של יותר מפי שתיים ללקות בהתקף לב בהשוואה לאלה שלא נטלו תוספי מזון. כמות הסידן היומית המומלצת למבוגרים היא 1,000 מיליגרם ליום, עדיף ממזונות שכוללים מוצרי חלב דל שומן כמו חלב, גבינה ויוגורט.

    3. פה יבש יכול להוביל לחורים בשיניים

    התשובה: נכון!

    אולי אתם תוהים למה פתאום יש לכם חורים בשיניים, במיוחד אם לא היו לכם חורים במשך שנים. אחד הגורמים השכיחים לחורים בקרב אנשים מבוגרים הוא יובש בפה, בדרך כלל כתוצאה מנטילת תרופות. חשוב לספר לרופא השיניים על התרופות שאתם נוטלים אולי הוא יוכל לשנות את ההמלצות, להקל על תסמיני היובש בפה ולמנוע עששת.

    4. מברשת השיניים הידנית מנקה באותה אפקטיביות כמו מברשת השיניים החשמלית

    התשובה: נכון!

    כל עוד אתם מצחצחים פעמיים ביום, זה באמת לא משנה אם אתם משתמשים במברשת שיניים ידנית או חשמלית. יחד עם זאת, אם אתם משתמשים במברשת שיניים ידנית ואתם סובלים ממגבלה בתנועת הידיים או הכתפיים שמונעת מכם לצחצח ביסודיות בעיקר באזורים שקשה להגיע אליהם, אז מברשת שיניים חשמלית עשויה להתאים יותר. יש למברשות השיניים החשמליות גם שעון שתי דקות שמסייע לוודא שאכן צחצחתם ביסודיות.

    5. לרופא השיניים לא אכפת אם יש לי מחלת לב או מפרק מלאכותי

    התשובה: לא נכון!

    אם יש לכם מחלת לב או מפרק מלאכותי, חשוב לספר זאת לרופא השיניים. זאת משום שיש מחלות לב שגורמות לסיכון גבוה לזיהום מטיפולי שיניים ומצריכות נטילת אנטיביוטיקה. הדבר נכון גם לגבי מפרקים מלאכותיים. מסיבה זו נוהגים רופאי שיניים רבים לעקוב אחר ההמלצות שנוגעות לתחום הלב והאורתופדיה בעולם הרפואה.

    פרופ' איתן מיזיריצקי

    פרופ' איתן מיזיריצקי

    פרופסור חבר בבית הספר לרפואת שיניים, אוניברסיטת תל אביב
    יושב ראש לשעבר, האיגוד הישראלי לשיקום הפה
    חבר הנהלת האיגוד האירופאי לשיקום פה
    חבר הנהלת האיגוד הבינלאומי לרפואת שיניים דיגיטלית
    מרצה בארץ ובעולם בתחומי שיקום, שתלים דנטליים ורפואת שיניים דיגיטלית
    פרסם מעל מאה מחקרים מדעיים בעיתונות המקצועית הבינלאומית

    מלאו את הפרטים מטה ונחזור אליכם בהקדם

      • מומחי רפואת השיניים המובילים
      • הציוד המקיף והמתקדם בישראל
      • 25 שנות נסיון בהשתלת שיניים
      • תכנית טיפולים בהתאמה אישית
      החזירו לעצמכם את החיוך!
      דילוג לתוכן